Tapahtuma-arkisto - Lahti

Tapahtuma-arkisto

1-31.5.2021
Tunti toukokuussa -kampanja
Lahti ja Lappeenranta haastavat kaikki yhdeksi tunniksi maailman suurimpiin siivoustalkoisiin. Osallistu yksin tai isommalla porukalla!
Lue lisää tapahtumasta
3-26.5.2021
Puistoperhekahvilat
Lähde kanssamme puistokiertueelle! Tutustutaan yhdessä Lahden upeisiin leikkipuistoihin ja luontoon.
Lue lisää tapahtumasta
18.5.2021
Korjausklinikka: Onnistunut maalaus -verkkotapahtuma
Onnistunut maalaus -verkkotapahtumalla halutaan kannustaa kestävään vanhan talon korjaamiseen ja huoltoon. Vinkkejä ja neuvoja kaikille
Lue lisää tapahtumasta
18.5.2021
Asikkalan ympäristöpaneeli
Ympäristöpaneelissa keskustellaan päivänpolttavista ympäristökysymyksistä kuten mitä mahdollisuuksia Lahden seudun profiloituminen ympäristöasioissa tarjoaa Asikkalalle?
Lue lisää tapahtumasta
26.5.2021
Energiaratkaisut pientaloissa ja taloyhtiöissä
Miten energiaremontin voi toteuttaa ja minkälaista apua siihen on saatavilla? Webinaarissa kuullaan mm. Kestävät vaihtoehdot öljylämmitykselle -hankkeen tuloksia, kokemuksia energiaremonteista sekä ajankohtaistietoa aurinkosähkön kannattavuudesta.
Lue lisää tapahtumasta
26.5.2021
Villimeditaatio-villiruokaa ja meditaatiota
Tule mukaan ja opi mitä urbaani kaupunkiympäristö tarjoaa lautasellesi ja tee samalla retki sisimpääsi.
Lue lisää tapahtumasta
28.5.2021
Rakennussuojelu on ympäristöteko!
Lahden museot järjestää monitieteisen seminaarin, jossa rakennussuojelua käsitellään kestävän kehityksen, kiertotalouden, asumisviihtyvyyden ja kulttuuriarvojen näkökulmista.
Lue lisää tapahtumasta
31.5.2021
Euroopan vihreän viikon avajaistilaisuus
Lahti avaa tänä vuonna Euroopan vihreän viikon avajaistilaisuudella. Kaikille avoin virtuaalitapahtuma valottaa erityisesti Euroopan vesien, maaperän ja ilmanlaadun tilaa. Lisäksi tilaisuudessa keskustellaan kansalaistieteen merkityksestä.
Lue lisää tapahtumasta
1.6.2021
Ihmisluonto – julkinen taidenäyttely
Kierrätetyistä liikennemerkeistä kaupunkiympäristöön rakentuva julkinen taidenäyttely, jossa osin huumorinkin varjolla keskustellaan vakavista aiheista kuten ilmastonmuutoksesta.
Lue lisää tapahtumasta
2.6.2021
European Dialogue for Sustainable Cities -paneelikeskustelujen sarja
European Dialogue for Sustainable Cities on uudenlainen paneelikeskustelujen sarja, joka tarjoaa kiivastakin keskustelua eurooppalaisten kaupunkien ratkaisuista ekologisen kriisin ja koronapandemian keskellä.
Lue lisää tapahtumasta
3.6.2021
Hulevesiohjelmat ja toimintamallit kaupunkien ja kuntien suunnittelussa
Kaikille avoimessa informatiivisessa webinaarissa käsitellään kaupunkien hulevesiohjelmia. Luvassa konkreettisia esimerkkejä hyvistä toimintatavoista sekä keskustelua keskeisistä ongelmakohdista ja niiden ratkaisuista.
Lue lisää tapahtumasta
3–5.6.2021
Aesthetics in the Age of Environmental Crises
Ympäristöestetiikan kansainvälinen kongressi Aesthetics in the Age of Environmental Crises tuo Lahteen alan merkittävimmät tutkijat ja keskustelun ympäristökriisin ajan estetiikasta.
Lue lisää tapahtumasta
3.6.2021
Tuulivoimaa Hämeeseen?
Suomeen on viime vuosina noussut nopealla tahdilla uusia tuulivoimaloita ja kasvavan vähäpäästöisen energian tarpeen tyydyttämiseksi trendi mitä luultavimmin jatkuu. Mitä tämä kaikki tarkoittaa Kanta-Hämeelle ja Päijät-Hämeelle, vai tarkoittaako mitään?
Lue lisää tapahtumasta
5.6.2021
Maailman ympäristöpäivän ympäristötaidelahjat
Nyt voit yllättää kulttuuria rakastavan lahtelaisen ystäväsi tai läheisesi ympäristötaidelahjalla. Maailman ympäristöpäivänä 5.6. taide- ja kulttuuri viedään sinne missä ihmiset ovat.
Lue lisää tapahtumasta
7-9.6.2021
Lahti Lakes 2021
Vesistöalan kansainvälinen symposium Lahti Lakes kerää alan ammattilaiset ja tutkijat keskustelemaan vesistöihin liittyvistä ympäristöhaasteista.
Lue lisää tapahtumasta
7-18.6.2021
Kansainvälinen kesäkoulu korkeakouluopiskelijoille
Kansainvälinen kesäkoulu tuo ympäristöpääkaupunki Lahden ja sen ympäristöosaamisen ja kestävän kehityksen ratkaisut tutuksi kansainvälisille korkeakouluopiskelijoille.
Lue lisää tapahtumasta
11-13.6.2021
Lahden alueleiri 2021
Lahden Mailaveikkojen ja Pesäpalloliiton yhteinen alueleiri 6-12-vuotiaille pesäpalloharrastajille.
Lue lisää tapahtumasta
13.6.2021
LUONTORETKI – NATURE TRIP
Nastolan Kesänäyttely 13.6.-15.8, Luontoretki, on laaja ympäristöaiheinen nykytaiteen katselmus. Kuraattori Veikko Halmetoja on valinnut mukaan kolmisenkymmentä eri kuvataiteen alojen mielenkiintoista nimeä. Näyttelyyn liittyy runsaasti luontoaiheista oheisohjelmaa.
Lue lisää tapahtumasta
30.6.2021
Luontoyhteysohjaajan koulutus
Luontoyhteysohjaajan koulutus tarjoaa tietoa luontoyhteydestä sekä sen kuntouttavista ja eheyttävistä vaikutuksista kiinnostuneille.
Lue lisää tapahtumasta
2-4.7.2021
Lahti Soccer 2021
Perinteinen lahtelainen jalkapalloturnaus kokoaa noin 2500 jalkapallon harrastajaa kannatajineen Lahden alueen kentille.
Lue lisää tapahtumasta