Lahti – Uutiset

Ajankohtaista

Ympäristöpääkaupungin viimeisimmät uutiset ja ajankohtaiset kuulumiset löydät tältä sivulta.
Blogissa käsitellään kuukausittain vaihtuvia teemoja ja Lahden ympäristötarinaan tutustutaan artikkelien kautta.

UutisarkistoArtikkelitBlogi

26.1.2022

Lahtelaisten ku­lu­tuk­sen hii­li­ja­lan­jäl­ki sel­vi­tet­tiin en­sim­mäis­tä ker­taa

Asukkaiden kulutuksesta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt on selvitetty ensimmäistä kertaa. Lahtelaisilla on keskimääräistä pienempi hiilijalanjälki.

Lue lisää
Kymijärven voimalaitos
20.1.2022

Lahteen suunnitellaan Suomen suurinta vetytalouskeskittymää

17.1.2022

Euroopan ympäristöpääkaupunki -titteli siirtyi Lahdesta Ranskan Grenobleen

14.12.2021

Lahti suojelee arvokasta pohjavettään maankäytön suunnittelulla

10.12.2021

Lahti valittu Euroopan parhaiden vastuullisten matkakohteiden joukkoon

Blogi

Blogissa käsitellään kuukausittain vaihtuvia teemoja, jotka pohjautuvat Euroopan ympäristöpääkaupunki -kilpailun 12 osa-alueeseen. Olemme kutsuneet yhteistyökumppanimme kirjoittamaan ja jakamaan oman näkökulmansa Lahden ja Suomen ympäristöratkaisuista sekä omasta ympäristötyöstään.

Blogiarkisto

Talvinen metsä
Kint­te­rön ter­veys­met­säs­tä hy­vin­voin­tia asuk­kai­den ar­keen

Lähiluonto ja metsät ovat lahtelaisille hyvin tärkeitä. Lahden kaupunki haluaa tarjota asukkaille viihtyisää ympäristöä ja mahdollisuuksia luontokokemuksiin kodin lähellä. Samalla on ymmärretty luonnon merkitys terveydelle ja erityisesti sairauksien ennaltaehkäisemisessä.

Lue lisää
Innovatiivista ilmastoasiantuntemusta ravintoloille

Lahden Ympäristöpääkaupunkivuoden yhteistyökumppanit hakivat alkuvuodesta luovia ratkaisuja erilaisiin ympäristö- ja ilmastohaasteisiin. UseLess Company vastasi tähän kutsuun yhdessä yhteistyökumppaninsa Restelin kanssa. Syntyi digitaalinen palvelu, jonka avulla ravintolat voivat arvioida hiilijalanjälkeään ja pienentää sitä.

Lue lisää
Lahden maankäyttö suuntaa tulevaisuuteen

Maankäytön suunnittelu on pitkäjänteistä yhteistyötä. Tarvitaan yhteinen suunta, aktiivista maapolitiikkaa ja yhteistyössä käytettävää tietoa. Unelmatkin voivat toteutua. Osallistuminen maankäytön suunnitteluun on Lahdessa maailmanluokkaa. Kaupungin eri palvelualueiden yhteistyökään ei ole muualla yleistä.

Lue lisää
Heinola liikkuu – kaupunki haastaa asukkaita käyttämään omia hevosvoimiaan

Heinolan kaupunki haastoi ympäristöpääkaupungin innovaatiokilpailun osallistujia miettimään, miten polkupyöräilyä voidaan edistää työmatkaliikenteessä. Moprim Oy:n mobiilisovellus mahdollistaa oman liikkumisen määrän ja hiilijalanjäljen seurannan.

Lue lisää