Lahti – Uutiset

Uutiset

Pysy kuulolla!
Ympäristöpääkaupungin viimeisimmät uutiset ja ajankohtaiset kuulumiset löydät tältä sivulta.

Uutisarkisto

1.3.2021

Ympäristöpääkaupungilta rahoitusta paikallisille tapahtumille

Ympäristöpääkaupunki avaa maaliskuuksi tapahtumille omistetun projektirahoituskierroksen, jolla halutaan luoda Lahteen vastuullisen tapahtumatuottamisen kulttuuria.

Lue lisää
25.2.2021

Lahti kehittää hiilineutraalia rakentamista: Lahden Talojen uudet kerrostalot tehdään puusta

17.2.2021

Ympäristöpääkaupunki Lahti toteuttaa Euroopan Vihreän kehityksen ohjelmaa yhdessä yritysten kanssa

15.2.2021

Ympäristöpääkaupungin kaupunkisukset herättivät huomiota maailmanlaajuisesti

8.2.2021

Euroopan ympäristöpääkaupunki sanallisti Lahden ympäristötarinan lastenkirjaan – kirja jaetaan jokaiselle Lahden kaupungin koulujen ekaluokkalaiselle

Blogi

Blogissa käsitellään kuukausittain vaihtuvia teemoja, jotka pohjautuvat Euroopan ympäristöpääkaupunki -kilpailun 12 osa-alueeseen. Olemme kutsuneet yhteistyökumppanimme kirjoittamaan ja jakamaan oman näkökulmansa Lahden ja Suomen ympäristöratkaisuista sekä omasta ympäristötyöstään.

Blogiarkisto

Hiilineutraalia rakentamista
Lahti tuo hiilineutraalin rakentamisen tekijät yhteen

Lahden kaupunki kokoaa yhteen toimijoita, jotka pyrkivät vähentämään asumisen päästöjä. Tarvetta on, sillä kaikkiaan jopa kolmannes maailman hiilidioksidipäästöistä liittyy asumiseen ja rakentamiseen.

Lue lisää
Matkakeskus
Kestävä kehitys osana sisustusarkkitehtuuria

Sisustussuunnittelulle tärkeitä lähtökohtia ovat käyttäjälähtöisyys ja toiminnallisuus sekä niiden yhteensovittaminen ennen ulkoista lopputulosta. Mutta onko tilasuunnittelulla mahdollista vaikuttaa hiilijalanjälkeen tai kasvihuonepäästöjen pienentämiseen?

Lue lisää
MArjapakkaus
Ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja yhdessä kehittäen

Ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja kehitetään LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin ja LUT-yliopiston yhteisessä KUPARI-projektissa. Ratkaisuja kehitetään yhdessä elintarvikealan yritysten kanssa ja yritykset pääsevät kokeilemaan kehitettyjä pakkauksia tuotteidensa pakkaamiseen.

Lue lisää
Viljelypelto
Viljelijä hyötyy, luonto kiittää ja ihmiset arvostavat

Parhaita ratkaisuja ovat sellaiset, joissa kaikki osapuolet voittavat. Uudistava viljely on sellainen. Parhaimmillaan maanviljely voi ympäristöongelmien aiheuttamisen sijaan olla ratkomassa niitä.

Lue lisää