Lahti – Uutiset

Ajankohtaista

Ympäristöpääkaupungin viimeisimmät uutiset ja ajankohtaiset kuulumiset löydät tältä sivulta.
Blogissa käsitellään kuukausittain vaihtuvia teemoja ja Lahden ympäristötarinaan tutustutaan artikkelien kautta.

UutisarkistoArtikkelitBlogi

18.11.2021

Lahti varautuu ilmastonmuutokseen kehittämällä hulevesien hallintaa

Ilmastonmuutos lisää Suomessa sään ääri-ilmiöitä, kuten rankkasateita ja pitkiä kuivia kausia. Rakennettujen alueiden sade- ja sulamisvesien eli hulevesien hallinnasta tulee entistä tärkeämpää ja vaikeampaa. Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti kehittää uusia tapoja vähentää hulevesien aiheuttamia tulvariskejä ja vesistökuormitusta. 

Lue lisää
17.11.2021

Ympäristöpääkaupunki Lahti pilotoi ekologista kompensaatiota ensimmäisenä kaupunkina Suomessa

10.11.2021

Kestävämpään elämään on monta erilaista tietä – neljä lahtelaista kokeili 1,5 asteen elämäntapaa

9.11.2021

Lahden ympäristöpääkaupunkivuotta juhlitaan urheilun, taiteen ja musiikin merkeissä – kaupunkilaisille jaossa lippuja Pelicans-otteluun

5.11.2021

Lahden seudun uusi terveys- ja ympäristöohjelma edistää sekä maapallon että ihmisen terveyttä

Blogi

Blogissa käsitellään kuukausittain vaihtuvia teemoja, jotka pohjautuvat Euroopan ympäristöpääkaupunki -kilpailun 12 osa-alueeseen. Olemme kutsuneet yhteistyökumppanimme kirjoittamaan ja jakamaan oman näkökulmansa Lahden ja Suomen ympäristöratkaisuista sekä omasta ympäristötyöstään.

Blogiarkisto

Hulevedet ja ilmastonmuutos – kokonaisvaltaista hommaa

Ilmastonmuutos lisää sään ääri-ilmiöitä, kuten rankkasateita, pitkiä kuivia kausia ja talvien rikkonaisuutta. Muuttuvan ilmaston haasteet ovat erityisen merkittäviä rakennettujen alueiden sade- ja sulamisvesien eli hulevesien hallinnassa.

Lue lisää
Pienyrittäjän kokoisin askelin kohti kestävyyttä

Pienyrittäjän ei tarvitse pyrkiä yksin kohti kestävämpää liiketoimintaa. Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa joukko palvelualoilla toimivia mikro- ja pienyrittäjiä kehittää osaamistaan yhdessä Feeniks – uudistu kestävästi -hankkeessa.

Lue lisää
Kylätalkoot – yhteisöllisyyden uusi tuleminen

Kylätalkoot on ympäristöpääkaupunki Lahden innovaatiokilpailusta ponnistanut asukasyhdistysten hanke. Hankkeessa on huomattu, että ihmisille tärkeitä ovat oman alueen lähiluonto, lähipalvelut ja kohtaamispaikat asukkaille.

Lue lisää
Kaupunki tarvitsee hiljaisuuden keitaita

Vaikka lahtelaiset asuvat lähellä luontoa, 11 000 ihmistä altistuu liikenteen melulle päivittäin. Melu on merkittävä terveysriski, ja se tulee kalliiksi. Kaupunkisuunnittelussa pitäisi huomioida jo kansallisia raja-arvoja alhaisemmat melutasot.

Lue lisää