Peikko allekirjoitti Lahden kaupungin kanssa sopimuksen vähähiilisen rakentamisen edistämiseksi - Lahti

Peikko allekirjoitti Lahden kaupungin kanssa sopimuksen vähähiilisen rakentamisen edistämiseksi

Peikko Group on allekirjoittanut Lahden kaupungin kanssa sopimuksen, jolla se aloittaa yhteistyön Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksen kanssa. Kehityskeskus on perustettu jatkamaan Lahdessa tehtyä ympäristönsuojelu- ja kehitystyötä. Sen tavoitteena on löytää uusia tapoja ja teknisiä ratkaisuja rakentamisen hiilijalanjäljen vähentämiseen sekä tukea näihin liittyvien pilottiprojektien toteuttamista Lahdessa.

KarjalankatuOsana yhteistyötä Peikko jatkaa DELTABEAM® Green -tuoteperheensä kehittämistä. Peikon tavoite on valmistaa Suomessa vähintään puolet DELTABEAM®-tuotteistaan vähähiilisenä ja näin vähentää tuoteryhmän päästöjä 25 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi osapuolet toimivat pääyhteistyökumppaneina Construction Goes Circular -konferenssissa, joka järjestään Lahdessa lokakuussa 2021. Tapahtuma on osa Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden virallista ohjelmaa.

”On hienoa aloittaa yhteistyö Lahden kaupungin ja sen Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskuksen kanssa. Peikko haluaa panostaa ratkaisuihin, joilla voidaan vähentää CO2-päästöjä ja edistää kiertotaloutta. Tällainen yhteistyö kotikaupungissamme on upea mahdollisuus, joka on linjassa omien tavoitteidemme kanssa,” kertoo toimitusjohtaja Topi Paananen.

”Olemme iloisia voidessamme aloittaa yhteistyön Peikon kanssa. Se on yritys, joka on samaan aikaan vahvasti paikallinen mutta myös erittäin kansainvälinen. Odotamme käytännönläheistä yhteistyötä, sillä yksinkertaiset ratkaisut ovat usein juuri niitä, jotka tekevät maailmasta paremman,” sanoo Juhani Pirinen, Johtaja, Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus.

Lisätietoja:

Topi Paananen, toimitusjohtaja, Peikko Group Oy, puh: +358 50 384 3001, sähköposti topi.paananen@peikko.com

Juhani Pirinen, Johtaja, Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus, Lahden kaupunki, puh. +358 44 482 0808, sähköposti juhani.pirinen@lahti.fi