Datan ja teknologian hyödyntäminen kestävän kaupunkikehityksen ja hyvinvoinnin tukena – Ecocity Forum Lahti tarjoaa uusia näkökulmia - Lahti

Datan ja teknologian hyödyntäminen kestävän kaupunkikehityksen ja hyvinvoinnin tukena – Ecocity Forum Lahti tarjoaa uusia näkökulmia

Miten uusi teknologia valjastetaan edistämään luonnon ja ihmisten hyvinvointia? Ecocity Forum Lahti esittelee 2. marraskuuta ajankohtaisia digitaalisia ja älykkäitä ratkaisuja kestävään kaupunkikehitykseen osana ympäristöpääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Datan hyödyntäminen on avainasemassa tulevaisuuden kaupunkien rakentamisessa. Ecocity Forumin pääpuhujiin kuuluvan tekniikan tohtorin Alanus von Radeckin mukaan avoimeen dataan perustuvat innovaatiot kirittävät kaupunkien kehitystä toimiviksi, älykkäiksi ja viihtyisiksi asuinympäristöiksi.

Futuristi, keksijä, tietokirjailija ja säveltäjä Perttu Pölönen kuuluttaa inhimillisyyden merkitystä digiaikana. Tähtäämmekö suurempaan tehokkuuteen vai paremman maailman rakentamiseen, Pölönen kysyy. Teknologisen kehityksen päätähuimaavassa vauhdissakin tulisi muistaa arvioida sitä, mihin haluamme uusia ratkaisuja käyttää.

Paikallisia ratkaisuja globaaleihin yhteiskunnallisiin haasteisiin

Huippupuhujien tulevaisuusvisioiden lisäksi Ecocity Forum Lahti -tapahtumassa tutustutaan ympäristöpääkaupungin yrityskumppanien älyteknologiaan ja digitaalisuuteen perustuviin kestävän kehityksen innovaatioihin. Fujitsun yhdessä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kanssa kehittämä Nuora-tekoälyratkaisu on esimerkki dataa hyödyntävästä ja hyvinvointia edistävästä teknologiasta. Nuora ennustaa nuorten syrjäytymisriskiä ja auttaa siten puuttumaan ongelmiin entistä aikaisemmin.

Fujitsun lisäksi mukana ovat L&T, Vaisala, CGI ja Sitowise. L&T:n dataa hyödyntävän Ympäristönetti-palvelun avulla yritykset voivat tarkkailla ja vähentää jätevirtojaan. Vaisala puolestaan esittelee, miten mittauslaitteiston avulla voidaan tehostaa biokaasun tuotantoa ja vähentää päästöjä. It-palveluyritys CGI painottaa sekin datan merkitystä. Yritysten ympäristö- ja yhteiskuntavastuullisuutta kuvaava data eli niin sanottu ESG-data on nousemassa yhä tärkeämpään rooliin taloudellisten tunnuslukujen rinnalle. Sitowise valottaa kuulijoille sitä, miten kaupunkeja voidaan kehittää kestävämmäksi erilaisen datan avulla.

Ecocity Forum Lahti -konferenssia voi seurata ilmaiseksi verkossa

Lahti, Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, tuo digityökalujen ja -ratkaisujen kehittäjät, tutkijat, päättäjät, opiskelijat sekä yritysten edustajat yhteen Ecocity Forum Lahti -tapahtumaan. Hybridikonferenssissa kaupunkien edustajat ja eri alojen asiantuntijat pureutuvat digitalisaation ja älyteknologian hyödyntämiseen kestävässä kaupunkikehityksessä.

Kaikki kiinnostuneet voivat seurata avointa ja ilmaista lähetystä seminaarista Lahden Sibeliustalolta 2.11.2021 klo 10-13 Lahden kaupungin Youtube-kanavan kautta. Tapahtuma on englanninkielinen. Ecocity Forum Lahti -konferenssin ohjelma kokonaisuudessaan löytyy tapahtuman verkkosivuilta. Konferenssin järjestävät Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, Ecocity Builders -järjestö ja Lahti Events.

Lisätietoja:

Saara Vauramo
Ohjelmajohtaja, Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021
p. 044 716 1585, saara.vauramo@lahti.fi