Ympäristöteemainen luistelukenttä Lahden torille  - Lahti

Ympäristöteemainen luistelukenttä Lahden torille 

Kaupungin keskustaan rakennettava luistelukenttä ilahduttaa lahtelaisia myös tulevana talvena. Ympäristöpääkaupunkivuonna luistelukenttä valjastetaan kertomaan arkisista ympäristöteoista ja niiden merkityksestä.

– Jäärata on näkyvä ja jo perinteeksi muodostunut elementti Lahden kaupunkikuvassa. Jää muistuttaa meitä Suomen arktisista talvista ja toisaalta siitä miten uhattuja ne ilmastonmuutoksen myötä ovatkaan. Lumi ja jää eivät tulevaisuudessa ole meille itsestäänselvyys, kertoo ympäristöpääkaupunkiprojektin johtaja Milla Bruneau.

Jäärata johdattelee ympäristöpääkaupunkivuoteen

Torille rakennettava luistelukenttä on ympäristöteemainen ekoteko-rata. Kentän jääpohjaan rakennetaan erilaisia tietoiskuja, joiden avulla ulkoilijat pääsevät tutustumaan erilaisiin arjen ympäristötekoihin luistellessaan.

Tietoiskut koostetaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Ne antavat ulkoilijoille ideoita siitä, kuinka arjen pienetkin teot vaikuttavat yhteiseen maapalloomme ja sen hyvinvointiin positiivisesti. Esimerkiksi kierrättämisellä, lähiruuan suosimisella ja tehokkaalla veden käytöllä jokainen voi vaikuttaa ympäristön tilaan.

Torin luistelukenttä elävöittää kaupungin keskustaa

Jään kaupunkilaisille tänä vuonna rakentaa Lahden kaupunki yhteistyössä KOKO Lahti Oy:n kanssa. Aiempina vuosina Lahti Energia Oy on toteuttanut luistelukentän Lahden kauppatorille talven ajaksi. Luistelujää on ollut suosittu talviliikuntakohde ja se on elävöittänyt kaupungin keskustaa. Luistelujää on kaupunkilaisten käytössä alustavan arvion mukaan 4.12.2020-28.2.2021 ja myös mahdollisesti hiihtolomaviikon 1.-7.3.2021.

Lisätietoja:

yhteysjohtaja Mari Kuparinen, Lahden kaupunki p. 044 371 9450