Ympäristö­pääkaupunki Lahti tukee ympäristö­projekteja ja -innovaatioita

Ympäristö­pääkaupunki Lahti tukee ympäristö­projekteja ja -innovaatioita

Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti mahdollistaa Päijät-Hämeen alueella ympäristöinnovaatioiden ja projektien toteuttamisen. Rahoituksella kutsutaan koko alueen toimijat tekemään yhteistä ympäristöpääkaupunkia.

Rahoitettavien hankkeiden tulee toteuttaa Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -ohjelman teemoja, jotka ovat hiilineutraali elämä, osallisuus, kiertotalous sekä luonto ja vesi. Tukea myönnetään hankkeisiin, jotka esimerkiksi edistävät luonnon- ja vesistöjen suojelua, lisäävät materiaalien ja raaka-aineiden uusiokäyttöä, tukevat ihmisten luontosuhdetta, paikallisten asukkaiden osallisuutta ympäristöpääkaupungin toteuttamiseen tai lisäävät ihmisten tietoa ja valmiuksia elää hiilineutraalia elämää.

Ympäristöpääkaupunkivuotta toteuttavan Kestävä Lahti -säätiön tukea myönnetään yksittäiselle hankkeelle korkeintaan 30 000 euroa ja enintään 80 prosenttia projektin kokonaiskustannuksista. Rahoitusta myönnetään yhdistysten, yksityisten elinkeinonharjoittajien, oppilaitoksien, kuntaorganisaatioiden sekä yritysten ympäristöhankkeille, joita toteuttaa vähintään kaksi eri toimijaa yhteistyössä.

Päijät-Hämeen yhteisöt mukaan ympäristö­pääkaupunkivuoden toteuttamiseen

Projektitukihaku avautuu 15.5.2020 ja toimii jatkuvan haun periaatteella syyskuun 2021 loppuun asti tai niin kauan kuin ympäristöpääkaupunkiohjelmalla on jäljellä projektirahoitusta.

Etsimme sekä pien että suuria ideoita, joilla ympäristöpääkaupunkivuosi näkyy asukkaiden arjessa. Arvioinnissa painotamme idean ainutlaatuisuutta ja luovuutta, eri ikäisten osallistumismahdollisuuksia sekä vaikutusta kestävään kehitykseen. Hyvä projekti syntyy eri tahojen kanssa yhdessä toteuttaen, kertoo ohjelmajohtaja Saara Vauramo.

Hakemusten soveltuvuutta ympäristö­pääkaupunkiohjelmaan arvioi arviointiryhmä, joka antaa suosituksen rahoituksesta Kestävä Lahti -säätiön hallitukselle. Säätiön hallitus tekee päätökset rahoitettavista hankkeista neljä kertaa vuodessa.

Lisätietoja:

Lisätietoja rahoitushausta ja projektituen hakulomake: greenlahti.fi/osallistu

Saara Vauramo, ohjelmajohtaja, Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, saara.vauramo@lahti.fi, p. 044 716 1585