Ympäristöpääkaupunki hakee lähettiläitä - Lahti

Ympäristöpääkaupunki hakee lähettiläitä

Haku ympäristöpääkaupungin lähettilääksi on avautunut. Vapaaehtoisverkoston jäseniksi etsitään innokkaita ja aktiivisia päijäthämäläisiä, joille ympäristöasioiden edistäminen ja kotiseutuylpeys ovat sydämen asioita. Lähettiläät saavat näköalapaikan paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti ainutlaatuiseen Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 –teemavuoteen.

Lähettiläänä toimimisen lähtökohtana on, että kukin tehtävään valittu toteuttaa tehtävää itselle sopivalla ja luontevalla tavalla, omissa sosiaalisissa verkostoissaan. Se voi tarkoittaa toimimista teemavuoden sanansaattajana harrastus- tai kaveriporukan parissa, someaktiivisuutta tai vaikka teemavuoden tapahtumien ideoimista”, kertoo vuorovaikutussuunnittelija Emma Sulkanen.

Ympäristöpääkaupungin lähettiläiden tehtävänä on tuoda teemavuosi lähelle asukkaita ja tehdä se tutuksi täällä vieraileville. Vapaaehtoiset koulutetaan toimintaan syksyn 2020 aikana. Lähettiläille on tarjolla tukea ja opastusta tehtävään koko ympäristöpääkaupunkivuoden ajan.

Ympäristöpääkaupunki kiinnostaa ja innostaa lahtelaisia ja päijäthämäläisiä. Olemme saaneet runsaasti kyselyjä siitä, kuinka ympäristöpääkaupunkivuoteen pääsisi konkreettisesti mukaan. Ympäristöpääkaupungin lähettiläänä on tekemisen keskiössä. Toivomme vapaaehtoisverkostoon mukaan mahdollisimman monenlaisia, täysi-ikäisiä päijäthämäläisiä, kertoo Sulkanen.

Lähettilääksi voi hakea 30.8.2020 mennessä hakulomakkeella, joka löytyy osoitteesta greenlahti.fi/lahettilaat. Lähettilääksi valitut saavat ilmoituksen viimeistään 15.9.2020. Toiminta alkaa syyskuun 2020 lopussa ja jatkuu vuoden 2021 loppuun asti.

Lisätietoja

Emma Sulkanen
vuorovaikutussuunnittelija
emma.sulkanen@lahti.fi
p. 044 482 6460