Ympäristöpääkaupungin asukaslähettiläät tuovat teemavuoden lähelle lahtelaisia - Lahti

Ympäristöpääkaupungin asukaslähettiläät tuovat teemavuoden lähelle lahtelaisia

Ympäristöpääkaupungin tarinaa on mukana kertomassa 27 innokasta päijäthämäläistä. Asukaslähettiläät välittävät tietoa ympäristöpääkaupungista omissa verkostoissaan ja osallistuvat teemavuoden suunnitteluun ja toteutukseen.

Asukaslähettiläät edustavat ympäristöpääkaupunkivuotta erilaisissa tapahtumissa, ovat vapaaehtoisina mukana toteuttamassa niitä ja innostavat asukkaita ympäristöviisaaseen arkeen.

– Asukaslähettiläät ovat tärkeitä ympäristöpääkaupunkivuoden tekijöitä. Heiltä saamme uusia ideoita suunnitteluun ja teemavuoden toteutukseen. Hienoa, että meillä on tämä mahtava joukko mukana rakentamassa teemavuotta, iloitsee vuorovaikutussuunnittelija Emma Sulkanen.
Vapaaehtoisverkoston jäseniksi etsittiin syksyllä innokkaita ja aktiivisia päijäthämäläisiä, joille ympäristöasioiden edistäminen ja kotiseutuylpeys ovat sydämen asioita. Asukaslähettiläitä haettiin julkisella haulla. Lähettiläät ovat pääosin lahtelaisia, mutta mukana on asukkaita myös ympäristöpääkaupungin kumppanikunnista eli Asikkalasta, Hollolasta, Heinolasta ja Orimattilasta.

– Oma luonteeni on utelias ja puhelias. Uskon, että asioiden avoimuus ja jakaminen lisää yhteistä hyvää. On tärkeää, että tietoa jaetaan laajalti ja monin eri tavoin, jotta se tavoittaa kaikki. Silloin voi syntyä uusia hyviä asioita, kertoo asukaslähettilääksi valittu Hanna Kopra. Jo ennestään aktiivinen lahtelainen Hanna Kopra on osallistunut monenlaisiin työpajoihin ja projekteihin asuinkaupunkinsa hyväksi.
Mukaan valikoituneet lähettiläät ovat eri ikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia asukkaita. Joukossa on eläkeläisiä, opiskelijoita, työssäkäyviä, perheellisiä, yksin asuvia sekä maaseudulla että keskustassa asuvia. Yhteistä kaikille on kiinnostus oman asuinkunnan kehittämiseen ja kestävän arjen edistämiseen.

Lisätietoja
Emma Sulkanen
vuorovaikutussuunnittelija
emma.sulkanen@lahti.fi
p. 044 482 6460