Valtteri Bottas ympäristöpääkaupungin sanansaattajaksi - Lahti

Valtteri Bottas ympäristöpääkaupungin sanansaattajaksi

Vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupungiksi nimitetty Lahti on saanut uuden ympäristöpääkaupunkilähettilään, kun Nastolasta kotoisin oleva Valtteri Bottas lähtee kertomaan kotikaupunkinsa tarinaa ylpeydellä.

Valtteri Bottas istuu järven rannalla

Nastolassa kasvanut Valtteri Bottas on koko kansan sankari. F1-piireissä Bottas tunnetaan innokkaana luontoihmisenä, jolle yhteistyö ympäristöpääkaupunkiprojektin kanssa on ylpeyden aihe.

”Kun viettää paljon aikaa ulkomailla oppii arvostamaan niitä asioita, jotka ovat Suomessa arkipäivää ja muualla luksusta. Meillä on puhdas luonto, puhdas vesi ja puhdas ilma. Lisäksi kierrättäminen sekä muut arjen valinnat eivät ole kaikkialla itsestäänselvyyksiä. Lahti on ympäristökysymysten edelläkävijä monella tapaa ja suomalaisia ratkaisuja kelpaa esitellä maailmalle”, Bottas toteaa.

Ympäristöpääkaupunkina Lahti haluaa nostaa esiin parhaat ympäristöratkaisut, tukea Suomen ja Lahden ilmastotavoitteita sekä tehdä Lahden pitkäjänteisen ympäristötyön tunnetuksi niin Suomessa kuin maailmalla. Lahti haluaa herätellä keskustelua eri piireissä, sillä ympäristöstä välittäminen on yhteinen vastuu.

-Lahdessa on tehty pitkäjänteistä työtä ympäristöasioiden eteen jo vuosikymmeniä. Näytämme esimerkkiä muille ja haluamme tehdä ympäristöratkaisumme kaikille tutuiksi. Teemme monipuolista ja rohkeaa yhteistyötä erilaisten toimijoiden ja tahojen kanssa tavoittaaksemme uusia kohderyhmiä, sillä parhaat muutokset saavutetaan yhteisvoimin. Sen ovat lahtelaiset omilla toimillaan osoittaneet todeksi moneen kertaan aiemminkin, kertoo ympäristöpääkaupunkiprojektin johtaja Milla Bruneau.

Ympäristöpääkaupunkivuoden monipuolinen ohjelma tehdään kestävästi

Teemavuodeksi kootaan monipuolinen ohjelma, joka sisältää eri kokoisia tapahtumia, projekteja ja yhteistyöhankkeita. Kaikessa suunnittelussa otetaan huomioon ympäristövaikutukset ja järjestelyt tehdään mahdollisimman kestävästi.

Osana vuoden 2021 ohjelmaa Nastolassa järjestettävä urheilutapahtuma Valtteri Bottas Duathlon näyttää esimerkkiä vastuullisessa tapahtumajärjestämisessä. Sen aikana nostetaan esille vuosittain isompia ja pienempiä ympäristötekoja, ja tapahtuma tähtää hiilineutraaliksi koko perheen urheilutapahtumaksi.

Lisätietoja:

Milla Bruneau
johtaja
Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021
milla.bruneau@lahti.fi
p. 0400 408 951

Ville Ahtiainen
Agent for Valtteri Bottas
ville@valtteribottas.com