Työpiste - Lahti

Etätöissä metsässä

Lahdessa on nyt mahdollista tehdä etätöitä metsässä. Haluamme kannustaa asukkaita nauttimaan luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta, ja siksi pystytimme metsätyöpisteitä kaupungin luontokohteisiin yleistä käyttöä varten. Hyvinvoinnin kannalta luonnossa oleskelu on tärkeää, sillä luonto voi parhaimmillaan kohentaa mielialaa, vähentää stressiä ja rauhoittaa kiireisen arjen keskellä. Metsillä on suuri merkitys ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentamisessa, mutta ne tarjoavat myös rentoutumisen ja rauhoittumisen mahdollisuuksia hektisen arjen keskellä. Nauti luonnon tuomasta rauhasta myös työpäivinäsi.

Viita-metsätyöpisteet on valmistanut lahtelainen Upwood Design, materiaalina suomalainen kuusi. Kuusipuun käytöllä on Suomessa pitkä historia, ja materiaalina se edustaa suomalaista metsää parhaimmillaan. Etätyöpisteet ovat ensimmäistä kertaa asukkaiden käytössä syys- ja lokakuun ajan osana ympäristöpääkaupunkivuotta.

Tutustu Viita-metsätyöpisteeseen

Lataa materiaalit

"

#1 Lapakiston metsätyöpiste

Lapakiston luonnonsuojelualue

Lapakiston luonnonsuojelualue on harvinaisen monipuolinen ja tätä nykyä retkikohteena erittäin suosittu Lahden suurin luonnonsuojelualue, jonka pinta-ala on 230 hehtaaria.

Vierailijalla on valittavanaan useita reittejä kallioisista rantapoluista järvimaisemiin ja suolle tyypillisestä rämeestä jylhään vuorimaisemaan.

Koordinaatit: 60°59’60.0″N 25°52’30.9″E

Etäisyys Lahden torilta: 16 km

"

#2 Lanu-puiston metsätyöpiste

Lanu-puisto

Kariniemenmäellä sijaitsevaan puistoon on sijoitettu 12 taiteilijaprofessori Olavi Lanun näyttävää ympäristötaideteosta. 20 hehtaarin laajuisessa suojellussa lehtometsässä on runsas luonnonvarainen kasvilajisto.

Vehreä puisto tarjoaa tunnelmallisen virkistäytymispaikan kaupungin keskustan kupeessa. Sammaloituneet ihmisiä kuvaavat betoniveistokset ovat kuin osa luontoa ja sinne syntyneet.

Koordinaatit: 60°59’27.9″N 25°39’04.4″E

Etäisyys Lahden torilta: 1 km

"

#3 Mustankallion mäen metsätyöpiste

Mustankallion mäki

Jääkausi jätti jälkensä Lahdessa myös Mustankallion mäelle. Silokalliopaljastumissa on edelleen nähtävissä uurteet mannerjään kulkusuunnasta.

Korkeimmillaan mäki on 150 metriä merenpinnan yläpuolella, joten kalliolta avautuu kenties kaupungin komeimmat maisemat. Yhdellä silmäksellä kävijälle näyttäytyy radiomastot, hyppyrimäet, Kaupungintalon tornin ja Ristinkirkon kellotornin.

Koordinaatit: 60°59’11.7″N 25°40’27.7″E

Etäisyys Lahden torilta: 1,5 km

"

4# Tapanilan metsätyöpiste

Tapanila

Salpausselän geologisesti monipuolisin kohde on Tapanila, joka on myös suosittu ulkoilualue hiihtomajoineen. Alueelta on löydettävissä reunamuodostuman lakitasannetta, useita suppia, komea muinaisranta törmineen ja terasseineen sekä siirtolohkareita.

Tapanilaan kannattaa suunnata esimerkiksi Lahden Urheilukeskuksesta maastoliikuntapolkuja pitkin ja nauttia metsäluonnon tunnelmasta, sekä jääkauden luomista Salpausselän maastonmuodoista.

Koordinaatit: 60°59’31.9″N 25°35’10.4″E

Etäisyys Lahden torilta: noin 5 km

"

#5 Radiomäen työpiste

Radiomäki

Radiomäki on aivan Lahden keskustan kupeessa sijaitseva jyrkkärinteinen mäki ja osa kaupungin läpi kulkevaa Salpausselän harjuselännettä. Mäellä olet kirjaimellisesti kaupungin katolla, sillä näköalat 1,5 km ulkoilureitiltä avautuvat sekä eteläiseen Lahteen, että kaupungin yli kohti Vesijärveä.

Huipulta löytyy kaupungin maamerkkeinä tunnetut Radiomastot, Radio- ja tv-museo Mastola, urheilukenttä ja maailman ensimmäinen Horta-puisto.

Koordinaatit: 60°58’47.9″N 25°38’50.0″E

Etäisyys Lahden torilta: noin 0,5 km