Tekstiilipantti - Lahti

Tekstiilipantti – laita kanssamme rihmat kiertoon!

Ympäristökaupunki Lahti pilotoi ensimmäisenä maailmassa tekstiilipanttia. Vauhdittaako pieni kannustin tekstiilien kiertoa? Tule mukaan kierrätystalkoisiin ja laita kanssamme rihmat kiertoon. Voit osallistua kampanjaan kauppakeskus Trion pop up -keräyspisteellä kesäkuussa.

LUE LISÄÄ

Näin Tekstiilipantti toimii

  • Tuo kassillinen poistotekstiiliä kauppakeskus Trion pop up -keräyspisteelle, joka sijaitsee Palvelutorilla osallistumistila Kympissä Trion 2. kerroksessa.
  • Keräyspisteellä Lahti-Pisteen neuvoja ottaa vastaan poistotekstiilin ja antaa vastineeksi kahvilipun tai maauimalan pääsylipun. Panttikokeilussa ovat mukana Lahden kaupunki, Sinuhen Cafe Trio (Trion 1. krs) ja Bistro Well (Trion 2. krs). Enintään yksi uimalippu/ kaksi kahvilippua / asiakas.
  • Suuret poistotekstiilimäärät kannattaa viedä Lahden lajitteluasema Pilleriin, Kujalan käsittelykeskukseen.
  • Voit viedä poistotekstiiliä myös muihin keräyspisteisiin (kierrätyskeskus Patinaan ja Harjula-keskukseen), mutta pantin saat vain Trion pop up -pisteeltä Palvelutorilta.
  • Kahvilippu on voimassa ja hyödynnettävissä kupongilla nimetyssä kahvilassa keräysjakson ajan 30.5.–9.6.2023.
  • Kaikki Lahdessa kerätyt tekstiilit käsitellään Lounais-Suomen Jätehuollon käsittelylaitoksella, ja lopputuloksena saadaan kierrätyskuitua teollisuuden raaka-aineeksi. Kiertotalouden mukaisesti lahtelaisten tekstiileistä saatavaa kierrätyskuitua voidaan jälleen hyödyntää uusien tuotteiden, kuten langan, eristeiden ja akustiikkalevyjen valmistuksessa.

Katso tarkemmat lajitteluohjeet jätehaku.fi