Pelicansin juhlapaidat huutokaupattiin: tuotot junioritoimintaan - Lahti

Pelicansin juhlapaidat huutokaupattiin: tuotot junioritoimintaan

Joukkue valjasti alkuvuodesta pelaajien pelinumerot hyvään tarkoitukseen. Uudet numerot nostivat esiin tärkeitä paikallisia ympäristöfaktoja Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden kunniaksi. Nyt paidat huutokaupattiin: Hannes Björnisen paita huudettiin 1354 eurolla.

Maailman ensimmäiseksi hiilineutraaliksi jääkiekkojoukkueeksi tähtäävä Lahden Pelicans pelasi tammikuussa ja maaliskuussa erikoispelipaidoilla juhlistaakseen Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotta. Juhlapaidat nähtiin viimeisen kerran jäällä lauantaina 20.3.

Nyt juhlapaidat on huutokaupattu ja tuotot ohjattu Pelicansin junioritoiminnan tueksi. Paidoilla onnistuttiin keräämään yhteensä 13 935 euroa ja korkein huuto tehtiin joukkueen kapteenin Hannes Björnisen paidasta. Yhtä paitaa ei kuitenkaan huutokaupattu:

“Teimme Valtteri Bottakselle oman paidan Pelicansin uutena omistajana. Paidan pelinumero on 2030 eli vuosi, johon mennessä F1 tavoittelee hiilineutraaliutta. Toivomme, että mitä meidän kokoiset seurat tekevät edellä, myös isot ja kansainväliset urheilujärjestöt tekisivät perässä”, kertoo Lahden Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen.

Erilaiset toimijat rakentavat hiilineutraalia Lahtea 2025

Euroopan komissio jakaa vuosittain Euroopan ympäristöpääkaupunki -nimityksen yhdelle kaupungille, joka on ympäristötoiminnan edelläkävijä, toimii esimerkkinä muille sekä kehittää innovatiivisia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin. Lahti on vuoden 2021 ympäristöpääkaupunkina asettanut kunnianhimoisen hiilineutraaliustavoitteen vuoteen 2025.

“Ilmastotyössä ja ympäristöpääkaupunkivuodessa on mukana monia toimijoita yhteiskunnan eri osa-alueilta. Lahden Pelicansin tavoin paikallisilla urheilujärjestöillä on tärkeä rooli yhteisten ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi. Tänä vuonna jalkapalloseura FC Lahti jakaa ammattiurheilijoiden vinkkejä kestävään ruokaan ja Lahti Basketball hyödyntää luonnon hyvinvointivaikutuksia valmennuksessaan”, kertoo ympäristöpääkaupungin ohjelmajohtaja Saara Vauramo.

Kaupungilla on viisi vuotta aikaa saavuttaa hiilineutraaliustavoitteensa:

Taklattavana on vielä n. 250 000 hiilidioksiditonnia (CO2e).

Lahden ilmastotiekarttaan on listattu yli sata ilmastotoimenpidettä.

Yksittäisten isojen tekojen, kuten kivihiilestä luopumisen lisäksi ilmastotyötä tehdään kaikilla aloilla kunnallistekniikasta yleiskaavan suunnitteluun ja vihertoimeen.

Suomen hallitus ja EU miettivät, mitä pitäisi tehdä – ilman valmiita ohjeita ja malleja Lahti keksii tärkeitä ratkaisuja itsenäisesti.

Lisää tietoa

Jesse Pyykkö, Viestintäpäällikkö
Lahden Pelicans Oy
p.+358 50 370 6988
jesse.pyykko@pelicans.fi

Saara Vauramo, ohjelmajohtaja
Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021
p. 044 716 1585
saara.vauramo@lahti.fi