Peab Asfalt käynnisti hiilidioksidipäästöt puolittavan ECO-Asfaltin tuotannon Lahdessa - Lahti

Peab Asfalt käynnisti hiilidioksidipäästöt puolittavan ECO-Asfaltin tuotannon Lahdessa

Osana Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hanketta Peab Asfalt käynnisti ECO-Asfalt™:n lanseerauksen nimenomaan Lahdessa. Hiilidioksidipäästöt puolittavan ECO-Asfalt™:in valmistus käynnistyi tällä viikolla Peabin Lahden asfalttiasemalla. Lahdessa asfaltin valmistuksessa käytettävä fossiilinen polttoaine korvataan uusiutuvista raaka-aineista tuotetulla energialla.

Eco asfaltSiirtyminen fossiilittomiin polttoaineisiin valmistusprosessissa on tärkein toimenpide asfaltin ilmastovaikutusten vähentämiseksi, koska juuri valmistus on paljon energiaa vievä vaihe. ECO-Asfalt™:in valmistuksessa fossiilinen polttoaine on Lahdessa korvattu elintarvikkeiden jäännöstuotteista tuotetulla biopolttoaineella. Lahdessa fossiilinen maakaasu vaihdettiin Labio Oy:n paikallisesti tuotettuun biokaasuun.

Tuotannon käynnistyttyä Peab Asfalt saa tarkat toteutumatiedot päästöjen vähennyksistä. Päästölaskennan ja lähtötietojen vaatimustenmukaisuusarvioinnin suhteessa ISO-standardin (14044:2006) sisältö- ja laatuvaatimuksiin on toteuttanut Ramboll Finland Oy.

Peab Asfaltilla on työn alla myös päästölaskuri, jonka avulla voidaan määritellä ennakkoon ECO-Asfalt™:in käytön tuomat kohdekohtaiset päästövähennykset.

”Uskomme vahvasti kestävään kehitykseen ja olemme olleet pitkään edelläkävijä mm. kierrätysasfaltin käytössä. ECO-Asfalt™ on ollut Peabilla Ruotsissa tuotannossa jo vuodesta 2015 alkaen. Nyt aloitimme sen valmistuksen myös Suomessa ja nimenomaan Lahdessa, vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupungissa, jonka pääyhteistyökumppani olemme”, toteaa maajohtaja Markku Lilja Peab Asfaltilta.

”ECO-Asfalt™ on ominaisuuksiltaan yhtä laadukas ja kestävä kuin aiemmin valmistamamme asfaltti. On hienoa, että pystymme näin pienentämään hiilidioksidipäästöjämme ja siten tuotantomme ympäristövaikutusta näin paljon”, kertoo aluepäällikkö Jorma Jäntti Peab Asfaltin Lahden yksiköstä.

Lisätiedot:

Maajohtaja Markku Lilja, Peab Asfalt
markku.lilja@peabasfalt.fi , p. +358 40 065 3526

Aluepäällikkö Jorma Jäntti, Peab Asfalt, Lahti
jorma.jantti@peabasfalt.fi, p. +358

Ympäristöpäällikkö Maiju Räsänen, Peab Asfalt
maiju.rasanen@peabasfalt.fi, p. +358 50 590 8460

Viestintä- ja markkinointiasiantuntija Katja Laurén, Peab Asfalt
katja.lauren@peabasfalt.fi, p. +358 40 533 7522

www.peab.fi