Metsätyöpisteet avautuivat jälleen Lahden luonnossa – suosittujen etäkonttoreiden määrää lisättiin - Lahti

Metsätyöpisteet avautuivat jälleen Lahden luonnossa – suosittujen etäkonttoreiden määrää lisättiin

Lahti kannustaa asukkaitaan nauttimaan luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta ja tuo jälleen etätyöpisteet kaupungin luonto- ja virkistyskohteisiin yleistä käyttöä varten. Suosittujen etäkonttoreiden määrää lisättiin, ja tänä vuonna energiaa voi hakea kesken työpäivän myös Mukkulan tapahtumapuistossa ja Launeen keskuspuistossa.

Pandemia muutti työarkea ja työnteko jatkuu ainakin osittain kotoa. Erilaiset työntekemisen mallit ovat löytäneet paikkansa arjessa ja uudet näkökulmat työpäiväkokemukseen ovat tervetulleita. Monet ovat löytäneet tiensä luontoon yhä useammin palaveriputken keskellä ja huomanneet lähiluonnon merkityksen.

Lahti lanseerasi ympäristöpääkaupunkivuonna Viita-metsätyöpisteet muistuttamaan työelämän joustavuudesta ja luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta. Työpisteitä löytyy ympäri kaupunkia puistoista luonnonsuojelualueisiin. Tänä vuonna etätyöpisteiden määrää lisättiin, ja uudet Viita-pisteet sijoitettiin Mukkulan tapahtumapuistoon ja Launeen keskuspuistoon.

Viita-metsätyöpisteissä yhdistyy luonto ja paikallinen muotoiluosaaminen

Metsätyöpisteet ovat paikallisen osaamisen taidonnäyte. Työpisteet on valmistanut Lahdessa paikallinen yritys Upwood design, ja suunnitteluvaiheessa oli mukana tiimi opiskelijoita LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista. Kuusesta valmistettujen Viita-metsätyöpisteiden suunnittelussa näkyy ekologisuus, paikallisuus ja toiminnallisuus. Tuotteen muotoilussa yhdistyy puiden pyöreys ja luonnon hengittävyys, jotka auttavat työpisteitä sulautumaan osaksi luontoa.

Kuusipuun käytöllä on Suomessa pitkä historia, ja materiaalina se edustaa suomalaista metsää parhaimmillaan. Työpisteet kiinnitetään niin, ettei puihin jää jälkiä asentamisen ja poistamisen jälkeen.

Ihmisten ja ympäristön hyvinvointi liittyvät yhteen

Maailmanlaajuinen pandemia ja etätyöarkeen siirtyminen sai työyhteisöt pohtimaan työhyvinvoinnin merkitystä uudesta näkökulmasta. Hyvinvoinnin kannalta luonnossa oleskelu on tärkeää, sillä luonto voi parhaimmillaan kohentaa mielialaa sekä rauhoittaa stressin ja kiireen värittämän arjen keskellä.

– Metsien terveysvaikutuksista etenkin kaupunkialueiden asukkaille saadaan jatkuvasti uutta tutkimustietoa. Vaikka luonto liikuttaa ja tuo jo sitä kautta hyvinvointia, toimii se stressitason lievittäjänä myös työpäivän keskellä. Lahtelaisilla luonto on lähellä. Täällä on helppo yhdistää etätyö ja nauttia luonnonläheisestä elämästä, sanoo GoGreenRoutes-projektin projektipäällikkö Jenni Simkin.

Viita-metsätyöpisteet ovat asukkaiden käytössä toukokuusta syyskuun loppuun.

Katso työpisteiden sijainnit täältä: greenlahti.fi/tyopiste