Maapallon ja ihmisten terveyden vaaliminen on haaste tieteelle – kansainvälinen konferenssi Lahteen marraskuussa - Lahti

Maapallon ja ihmisten terveyden vaaliminen on haaste tieteelle – kansainvälinen konferenssi Lahteen marraskuussa

Terveys- ja ympäristöalan kansainvälinen konferenssi kokoaa Lahteen huippuasiantuntijoita, tutkijoita, opiskelijoita sekä päättäjiä. Tavoitteena on tunnistaa ratkaisuja, joita tieteellinen tutkimus sekä ihmisen ja maapallon terveyttä edistävät käytännöt voivat tuottaa maailmanlaajuisiin haasteisiin.

Lahti, Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, isännöi 8.–10.11.2021 kansainvälistä konferenssia People and Planet – From Theory to Solutions. Tapahtuma kokoaa yhteen toimijoita eri aloilta.

Konferenssissa kuullaan suomalaisten ja ulkomaisten tutkimuslaitosten, yliopistojen ja hankkeiden huippuasiantuntijoita, jotka käsittelevät ilmastonmuutoksen vaikutusta ihmiseen ja tämän terveyteen sekä ihmisen vaikutusta ilmastoon ja ympäristöön. Puheenvuoron pitävät mm. akatemiaprofessori Markku Kulmala Helsingin yliopistosta ja WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder. Teemaan liittyen polttavan ajankohtainen aihe, koronaviruspandemia, on myös esillä.

– Koronavuoden jälkeen ihmisen ja luonnon välinen suhde on esillä enemmän kuin aiemmin. Ihmisen hyvinvointi on riippuvainen luonnosta, mutta ymmärrämme vielä liian vähän luonnon tarjoamista terveyshyödyistä kokonaisuutena, koko väestön tasolla. People and Planet –konferenssi kattaa pöydän uusimmalla tutkimussisällöllä ja kutsuu kaupunkeja keskustelemaan aiheesta, jonka merkitys kasvaa voimakkaasti, kertoo ympäristöpääkaupungin ohjelmajohtaja Saara Vauramo.

Koronatilanteen salliessa järjestäjät toivovat mahdollisimman suurta joukkoa paikan päälle Lahteen, mutta etäosallistuminen on myös mahdollista. Tapahtuman järjestäjiin kuuluvat Helsingin yliopisto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), Lahden kaupunki, Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -projekti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Suomen Ympäristökeskus (SYKE), Luonnonvarakeskus (Luke) sekä WWF-Suomi.