Maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue Grenobleen - Lahti

Maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue Grenobleen

Maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue Lahden Pelicans aloittaa yhteistyön Grenoblessa.

Pelicansin joukkue seisoo kaukalossa rivissä
Lahti luovutti Euroopan ympäristöpääkaupunki -tittelinsä Grenoblelle vuoden vaihteessa 2021-22. Pelicans leireilee kuluvalla viikolla Grenoblessa osana Lahden kaupungin ja Grenoblen välistä yhteistyötä.

Pelicans oli myös Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden vahva tukija ja yhteistyökumppani. Joukkue saavutti toiminnalleen asettamansa hiilineutraaliustavoitteen. Päästöistä vähennettiin pois yli 70 prosenttia, ja loput päästöt kompensoitiin. Pelicansin liigajoukkue on virallisesti maailman ensimmäinen hiilineutraali jääkiekkojoukkue.

Grenoblen-matkallaan Lahti ja Pelicans jakavat kokemuksiaan ympäristöratkaisuista ja edistävät Grenoblen pyrkimyksiä saavuttaa hiilineutraalisuustavoitteensa. Ranskaan matkustaa myös kaupungin edustusta.

Lahti ja Grenoble ovat varsin samankokoisia ja samankaltaisia kaupunkeja. Molemmat kaupungit ovat keskikokoisia, perinteisiä teollisuuskaupunkeja, jotka ovat tehneet vihreän käännöksen ja nousseet ympäristöedelläkävijöiden joukkoon. Lisäksi molemmat ovat tunnettuja talviurheilukaupunkeja.