Luontoaskel terveyteen julkistus - Lahti

Luontoaskel terveyteen –
julkistus

Tervetuloa seuraamaan Luontoaskel terveyteen -ohjelman julkistusta 9.11.2021 klo 17-18.15

Ympäristöpääkaupunki Lahdessa on tänä vuonna valmisteltu alueellista terveys- ja ympäristöohjelmaa nimeltä ”Luontoaskel terveyteen”. Noin kymmenvuotinen, ensi vuonna käynnistyvä ohjelma esitellään marraskuussa kansainvälisessä People and Planet -kongressissa.

Luontoyhteydellä on paljon positiivisia vaikutuksia ihmisen terveyteen, joten aihe koskettaa jokaista lahtelaista ja päijäthämäläistä. Siksi ohjelmasta halutaan kertoa jo nyt myös kongressin maksuttomassa oheistapahtumassa.

Luontoaskel terveyteen -ohjelman julkistusta voi kuka tahansa aiheesta kiinnostunut seurata live-stream-lähetyksenä tältä sivulta. Julkistustilaisuuden juontaa monista television luonto-ohjelmista tuttu palkittu toimittaja-kirjailija Kimmo Ohtonen. Lähetys Fellmanniasta alkaa klo 17.

OHJELMA:

Klo 17.00 TERVETULOA, tilaisuuden avaus, toimitusjohtaja Marina Erhola, Päijät-Sote

Klo 17.05 Allergiatutkija, emeritusprofessori Tari Haahtela kertoo tiiviisti ohjelman syntytarinan.
Miksi tarvitsemme ympäristöasiat ja ihmisterveyden yhdistävää ajattelua ja toimintaa?

Klo 17.20 Planetary Health -lääkäri Hanna Haveri, Päijät-Sote ja Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeen ohjelmajohtaja Saara Vauramo julkistavat Luontoaskel terveyteen -ohjelman.

Klo 17.30 Syventävä LUONTOASKELIN TERVEYSLOIKKAAN -paneelikeskustelu luonnon terveysvaikutuksista ja alkavasta ohjelmasta.

Panelisteina

  • Milla Bruneau, Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021-projektin johtaja
  • Jaana Halonen, johtava tutkija, THL
  • Hannele Pokka, bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan ympäristövastuun työelämäprofessori, Helsingin yliopisto
  • Liisa Rohweder, WWF Suomen pääsihteeri

Luontoaskel terveyteen – Lahden seudun terveys- ja ympäristöohjelma 2022-32 on alueellinen hanke, joka yhdistää Lahden seudun terveys- ja ympäristötavoitteet. Ohjelmaa koordinoi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä (Päijät-Sote) yhdessä Lahden kaupungin, Kestävä Lahti -säätiön ja Lahden Yliopistokampuksen kanssa. Valmistelussa on mukana myös asiantuntijoita Helsingin yliopistosta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL), Suomen ympäristökeskuksesta (SYKE), Luonnonvarakeskuksesta (Luke) ja WWF Suomesta.
Lue lisää