Lastenkirjasta tuttu Siippo Superkisu seikkailee Ympäristöviikon suojelijana - Lahti

Lastenkirjasta tuttu Siippo Superkisu seikkailee Ympäristöviikon suojelijana

Helga ja Helmeri ilmastoagentteina -kirjan viisaan sankarin, Siippo Superkisun, voi Ympäristöviikolla bongata eri puolilta Lahtea. Veikeä kissahahmo auttaa löytämään ilonaiheita ilmastohuolen keskellä.

Siippo Superkisun supervoima piilee sen silmissä. Kun kissa katsoo maailmaa yhtä aikaa keltaisella ja sinisellä silmällään, se näkee kaiken vihreänä. Ympäristöpääkaupungin lastenkirjassa Superkisu opastaa Helgan ja Helmerin serkkuineen ympäristöseikkailulle, jonka aikana lapset oppivat ympäristöasioista. Perheen äidin ilmastoahdistukseen löytyy ratkaisuksi ilmastoilahdus: kun pitää silmät auki ja tekee itsekin pieniä tekoja ympäristön hyväksi, alkaa nähdä ilmaston kannalta ilahduttavia asioita.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Lahteen. Superkisu asuu supassa Urheilukeskuksen lähimetsässä, ja lapset ihmettelevät Lahden ympäristöratkaisuja Vesijärven äärellä, jäteasemalla sekä kaupungin keskustassa.

Helga ja Helmeri ilmastoagentteina -kirjan takana ovat Merkityskirjat-pienkustantamon lastenkirjailija Terhi Kangas ja kuvittaja-graafikko Anna Aalto. Kirja on syntynyt joukkoluovuuden voimalla eli ideoita on haettu lukijoilta. Siippo Superkisun esikuvana on lahtelaisen eskarilaisen piirros mustavalkoisesta supersankarikissasta. Tarina alkoi hahmottua, kun Terhi Kangas huomasi kissan eriväriset silmät.

–Siipon katse on harjaantunut poimimaan ilmastoilahduksia. Se kannustaa ilahtumaan pienistä asioista ja kulkemaan aistit avoimina, sanoo Kangas.

Helga ja Helmeri ilmastoagentteina -kirjasta voit lukea lisää täältä.

Kissamaskotti ilahduttaa Ympäristökylässä

Kuluvalla viikolla vietetään seudullista Ympäristöviikkoa Lahdessa ja lähikunnissa. Ympäristöviikon suojelijana toimiva Siippo on viikon aikana liikkunut eri puolilla kaupunkia jalkaisin ja bussilla jakamassa heijastimia.

Siippona esiintyvä Maria Reijo, 17, kertoo, että kisu on herättänyt hymyä ja ihmiset ovat innostuneet kuvaamaan maskottia. Reijo on mukana Lahden kaupungin nuorisopalvelujen DraamaLaB-toiminnassa, jonka kautta hän pääsi Siipon rooliin Ympäristöviikon ajaksi.

Superkisu-hahmon ovat ympäristöpääkaupungin maskotiksi ommelleet koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat. Maskotin materiaalit lahjoitti Eurokangas. Kissahahmo on ympäristöpääkaupunkivuoden aikana vieraillut aiemmin mm. muutamassa koulussa ja päiväkodissa.

Lauantaina 25. syyskuuta Superkisun voi tavata ympäristöviikon Lahden päätapahtumassa, Ympäristökylässä, torilla klo 11–14.