Lahti juhlii viikonloppuna ympäristöpääkaupunkivuoden huipennusta - Lahti

Lahti juhlii viikonloppuna ympäristöpääkaupunkivuoden huipennusta

Lahden vuosi Euroopan ympäristöpääkaupunkina huipentuu 4.–5. joulukuuta kaupunkilasten yhteiseen juhlaan. Viimeiset liput Pelicans-KooKoo-juhlaotteluun lauantaille jaetaan Lahden torilla 1. joulukuuta. Viikonloppuna torilla nähdään mm. huippusuosittu pop-artisti Evelina, muhkea kattaus lahtelaista rap-musiikkia sekä pipolätkää ilmaston hyväksi.

Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 ja Pelicans ovat jakaneet arvonnan kautta sekä suoraan lahtelaisille nuorille runsaasti lippuja Isku Areenalla 4. joulukuuta pelattavaan Lahden Pelicansin ja Kouvolan KooKoon väliseen otteluun.

Ilman lippua jääneiden ei kannata kuitenkaan heittää pyyhettä kehään, vaan suunnata keskiviikkona 1. joulukuuta Lahden torille, missä Pelicansin pelaajat jakavat viimeiset 300 lippua otteluun. Lippujako alkaa klo 9.00 Pelicans pop up -pisteellä. Lippuja annetaan korkeintaan kaksi hakijaa kohden.

Musiikkia ja pipolätkää Lahden torilla

Ympäristöpääkaupunkivuoden huipennus tuo Lahden torin täyteen ohjelmaa joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lauantaina esiintyvät mm. Eki Jantunen, Superteatteri ja Ylävire. Tribe of Light -show tarjoaa näyttävää valoakrobatiaa. Lahtelaista rap-kulttuuria edustavat Aku, Arttu Lindeman, SENJAY ja CHABADE.

Sunnuntaina 5. joulukuuta torin luisteluradalla pelataan Save Pond Hockey -hyväntekeväisyysturnaus. Pipolätkäturnauksen tuotot lahjoitetaan ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön. Näytösottelussa luistimilla nähdään mm. kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sekä useita entisiä huippukiekkoilijoita, joukossa Marko Jantunen, Erik Kakko ja Jan Latvala.

Kun kalahdukset kiekkokaukalossa hiljenevät, on sunnuntain konsertin vuoro. Iltaa tähdittävät Evelina, M eli Minja Koski, Konsta Hietanen, Brädi, Aste ja Ideaali & Jay Who?.

Torilla on viikonlopun ajan nähtävillä myös Flowers of Life -taiteilijaryhmän näyttävä valotaideteos. Samojen tekijöiden valotaidetta pääsee ihailemaan myös Kirkkopuistossa, jossa teoksia on esillä 26.12. saakka.

Kaikki torin keikat ja tapahtumat ovat maksuttomia, ikärajattomia ja päihteettömiä. Ympäristöpääkaupunkivuoden huipennuksen ohjelma ja aikataulut kokonaisuudessaan löytyvät tapahtuman nettisivuilta ositteesta greenlahti.fi/paattajaiset.

Kaikissa tapahtumissa noudatetaan ajantasaisia terveysturvallisuusohjeita. Yleisön toivotaan saapuvan tapahtumiin vain oireettomana, noudattavan turvavälejä ja käyttävän mahdollisuuksien mukaan maskia. Suositus koskee myös ulkotiloja. Jääkiekko-ottelussa on käytössä koronapassi.

Lisätietoja:

Saara Vauramo
Ohjelmajohtaja, Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021
p. +35844 716 1585, saara.vauramo@lahti.fi