Lahti Aquan uusi video perehdyttää vesihuoltotoimintaan - Lahti

Lahti Aquan uusi video perehdyttää vesihuoltotoimintaan

Lahti Aquan on julkaissut vesihuoltotoimintaa kuvaavan videon. Video on yksi Lahti Aquan panostuksista Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoteen 2021. Video on kertomus Lahti Aquan vesihuoltotoiminnasta ja siinä kuvataan veden kiertokulku aina pohjaveden pumppaamisesta asiakkaan hanaan, jätevedenpuhdistamolle ja puhdistettuna Porvoonjokeen.

”Lahti Aqua on keskeinen ympäristötoimija Lahden kaupungissa huolehtien, että vesihuolto toiminta-alueella on korkealaatuista ja turvallista. Meidän tavoitteemme Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotena on jakaa tietoa vesihuoltotoiminnasta ymmärrettävästi sekä lisätä ihmisten tietoisuutta veden käyttöön liittyen. Toivomme, että videon löytää mahdollisimman moni,”, kertoo Lahti Aquan viestintäpäällikkö Paula Nikula.

Video on kuvattu vuoden 2020 aikana ja videolla esiintyvät henkilöt ovat Lahti Aquan työntekijöitä. Lähemmäs 25 minuutin pituinen video on tauotettu vesihuoltotoiminnan kannalta olennaisiin aihealueisiin, jolloin katsoja voi itse valita katsooko videon yhdeltä istumalta vai tutustuuko siihen aihealue kerrallaan.

Koronan aiheuttamiin rajoituksiin varauduttu

Osana videoprojektia Lahti Aqua on toteuttanut myös erillisen www-sivuston, jossa videon sisältöön voi tutustua tiivistetysti. Kyseiset sivut löytyvät osoitteesta vesihuolto.lahtiaqua.fi.

Sekä video että www-sivut on toteutettu palvelemaan myös kansainvälisiä katsojia. Videoon saa halutessaan lisättyä englanninkieliset tekstitykset ja verkkosivuista on tehty kieliversio englanniksi.

”Koska emme voi tietää, pystymmekö koronan takia järjestämään tänä vuonna lainkaan opastettuja vierailuja jätevedenpuhdistamoilla, meidän on ollut mietittävä helppo ja houkutteleva tapa kertoa toiminnastamme ja vesihuollosta kuulijoille”, kertaa Paula Nikula.

Linkki Lahti Aquan vesihuoltovideoon.

Lisätiedot:

Paula Nikula, viestintäpäällikkö
03 851 5940
paula.nikula@lahtiaqua.fi