Lah­des­sa jäl­leen in­no­va­tii­vi­nen kier­to­ta­lous­rat­kai­su – Hart­wall kor­vaa maa­kaa­sun bio­kaa­sul­la - Lahti

Lah­des­sa jäl­leen in­no­va­tii­vi­nen kier­to­ta­lous­rat­kai­su – Hart­wall kor­vaa maa­kaa­sun bio­kaa­sul­la

Hartwall ja Lahti Energia rakentavat ainutlaatuisen biokaasulaitoksen, joka toimii puhtaasti paikallisella kiertotaloudella.

Hartwallin tuotannossa Lahdessa ei käytetä enää lainkaan maakaasua sen jälkeen, kun energiaa saadaan oluenpanemisessa sivutuotteena syntyvästä mäskistä.

–Jatkossa oluenkeitossa käytettävä ohra tekee täyden kierroksen: oluenpanemisen sivutuotteena syntyvästä mäskistä tehdään biokaasua. Prosessista ylijäävä ohrapohjainen aines palautetaan pellolle ravitsemaan seuraavaa ohrasatoa, joka aikanaan päätyy meille olutkattilaan”, kertoo tuotanto- ja toimitusketjun johtaja Tomi Korte Hartwallin tiedotteessa.

Uuden biokaasulaitoksen peruskivi muurattiin Lahdessa Hartwallin panimon pihassa tiistaina 10.5.

–Lahti on Suomen johtava ympäristökaupunki ja yritysten merkitys tässä on olennainen. Lahdessa toimivat yritykset ovat monella tapaa kestävän liiketoiminnan edelläkävijöitä. Biokaasulaitos on loistava esimerkki kiertotalouden mahdollisuuksista, sanoi kaupunginjohtaja Pekka Timonen tilaisuudessa.

Hartwall pyrkii hiilineutraaliin tuotantoon vuonna 2023, mikä tukee Lahden kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

Biokaasulaitos aloittaa toimintansa keväällä 2023. Lahti Energian lisäksi projektissa on mukana biokaasulaitoksen toimituksesta vastaava lahtelainen One1, jonka päämääränä on kasvaa merkittäväksi toimijaksi biokaasumarkkinalla Suomessa. Lahti Energian tavoitteena on olla asiakkailleen ensisijainen kumppani kestävän energian toimittajana.

Lue koko uutinen Hartwallin sivuilta