Lahden ympäristötyön tuloksiin voi tutustua ympäristöpääkaupungin yritysvierailuilla - Lahti

Lahden ympäristötyön tuloksiin voi tutustua ympäristöpääkaupungin yritysvierailuilla

Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden yritysvierailut päästään näillä näkymin käynnistämään matkustusrajoitusten lieventymisen myötä. Vierailuilla tutustutaan Lahden kaupungin ratkaisuihin sekä konserniyhtiöiden ja paikallisten yritysten uraauurtaviin ympäristötekoihin.

Virallisina vierailukohteita ovat Salpakierto, Lahti Energia, Lahti Aqua ja Lahden Talot. Mukaan ammattilaisvierailuiden tuotteistuksen piiriin tulee myös yksityisiä toimijoita.

Euroopan ympäristöpääkaupunkivuosi herättää runsaasti kiinnostusta sekä kotimaassa että ulkomailla. Lahteen odotetaankin vielä syksyn aikana useita kymmeniä asiantuntijavierailuita. Niin sanottuihin delegaatiovierailuihin on valmistauduttu hyvin. Vierailuita varten on koulutettu auktorisoituja oppaita johdattelemaan ryhmiä kohteissa.

Vaikka vierailujen markkinointi on vasta alkamassa, jo yli kaksikymmentä Lahden seudun ympäristöosaamisesta kiinnostunutta delegaatioita on ilmoittanut mukaan. Lahti Regionin asiakkuuspäällikkö Harri Olenius kertoo, että keväältä syksylle siirtyneiden vierailujen alkamista odotetaan matkailussa innolla.

– Virallisten vierailukohteiden eli Lahti Energian, Lahti Aquan, Salpakierron ja Lahden Talojen lisäksi vierailuja on suunnitteilla myös muihin Lahden seudun cleantech-yrityksiin, jotka tekevät edistyksellistä ympäristöalan työtä. Näin kovaa ja kokonaisvaltaista ympäristöalan erikoisosaamista on vaikea löytää koko Euroopasta, vierailujen myynnistä vastaava Olenius toteaa.

Salpakierron viestintäpäällikkö Hanna Bergman kertoo yhtiön toivottavan delegaatiot lämpimästi tervetulleiksi.

– Kierrätämme vieraita käsittelykeskuksen alueella ja kerromme jätehuollon roolista kiertotalouden kokonaisuudessa. Olemme ylpeinä mukana ympäristöpääkaupunkivuodessa ja on hienoa päästä kertomaan toiminnastamme eteenpäin, Bergman toteaa.

Lahteen saapuvat delegaatioryhmät muodostuvat mm. yritysten ja julkishallinnon vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä vastaavista ja kiinnostuneista vieraista; asiantuntijoista, päättäjistä, kestävän matkailun tutkijoista ja tutkimuslaitosten edustajista sekä rahoittajista. Vierailut sopivat myös opiskelijaryhmille tai esimerkiksi kokousten tai tyhy-päivien oheisohjelmaksi.

Vierailujen yhteyteen voi toivoa myös esittelyä ympäristöpääkaupunkivuodesta tai tiedustella asiantuntijapuheenvuoroa kestävän talouden eri aiheista, Lahti Regionin tuotannon ja online-myynnin asiantuntija Mirka Syvänen kertoo.

Vierailuiden toteutus tehdään yhdessä ympäristöpääkaupunkivuoden sekä kohteiden edustajien kanssa. Vierailuita varten on myös koulutettu Lahden seudun oppaita. Vierailut ovat kaikkien toimijoiden käytettävissä ja niitä markkinoidaan myös matkailuyhtiön toimesta osana koronan jälkeisen yritysmatkailun uudelleen käynnistämistä.

– Välitämme sivustolta tulevat vierailutoiveet kohdeyrityksille, joiden kanssa sovimme aikataulusta ja tarkemmista yksityiskohdista. Nyt kun vierailut ovat siirtyneet keväältä syksyyn, toivomme, että niitä päästään järjestämään heti elo-syyskuussa. Ympäristöpääkaupungissamme on korkeatasoista ja ainutlaatuista ympäristöalan osaamista ja nyt kiinnostuneille tahoille ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan, Olenius lisää.

Tutustu vierailukohteisiin ja lähetä vierailupyyntö.

Lisätietoja:

Visit Lahti | Lahden seutu – Lahti Region Oy

Harri Olenius, asiakkuuspäällikkö
harri.olenius@lahtiregion.fi, p. 0400 922 453

Arto Asikainen, Head of Production and Sales
arto.asikainen@lahtiregion.fi, p. 040 579 4387