Lahden torilla kiekkoiltiin ilmaston puolesta – hyväntekeväisyysturnauksen tuotto hiilinielujen kasvattamiseen - Lahti

Lahden torilla kiekkoiltiin ilmaston puolesta – hyväntekeväisyysturnauksen tuotto hiilinielujen kasvattamiseen

Ympäristöpääkaupunkivuoden huipennuksen kunniaksi pelatun Save Pond Hockey -pipolätkäturnauksen tuotot käytetään puuntaimien istuttamiseen. Näytösottelussa luistimilla nähtiin tunnettuja lahtelaisia yhdessä 5-vuotiaiden kiekkokoululaisten kanssa.

Lahden torilla sunnuntaina 5. joulukuuta pelatun Save Pond Hockey -hyväntekeväisyysturnauksen tuotto, 4 000 euroa, on lahjoitettu puiden istuttamiseen. 4H-liitto istuttaa lahjoitusvaroilla hankittavat puuntaimet ensi kesäkuussa näillä näkymin Joutsaan Havuviita-nimiselle vanhalle turvesuoalueelle.

Taimiteko-nimellä kulkeva toiminta edistää Suomen hiilinielujen kasvattamista ja työllistää samalla nuoria puiden istuttamisessa. Lahjoitusshekin otti vastaan sunnuntaina turnauksen näytösottelun yhteydessä 4H-liiton hallinto- ja talousjohtaja Kirsi Korpaeus. Lahjoitusvarat kerättiin osallistumismaksuina joukkueilta. Lahdessa turnaukseen osallistui esimerkiksi paikallisten yritysten kokoamia tiimejä.

Pienet kiekkokouluiset ja entiset huippupelaajat viihdyttivät näytösottelussa

Iltapäivän näytösottelu keräsi kirpeästä pakkasesta huolimatta yleisöä. Kaukalossa nähtiin kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sekä useita entisiä huippukiekkoilijoita kuten Erik Kakko ja Jan Latvala. Ottelussa loistivat myös tulevaisuuden tähdet eli Pelicansin kiekkokoululaiset. Pikkukiekkoilijoista suurin osa oli noin 5-vuotiaita.

–Tunnelmat ovat hyvät. Jatketaan hyvää tekemistä kestävän tulevaisuuden eteen. Kaikki osaavat puhua, mutta lahtelaiset osaavat tehdä, tiivisti Pekka Timonen ympäristöpääkaupunkivuoden päättäjäisviikonlopun tunnelmia kaukalon laidalla.

Ministeri Ville Skinnari kiitteli niin ikään tekemisen meininkiä, jolla Lahti näyttää esimerkkiä Suomessa ja maailmalla.

–Tässä on syntynyt paljon sellaista, mikä kantaa paljon kauemmaksi kuin pelkkä teemavuosi tai tapahtumat. Kaupungit ovat ilmastonmuutoksen ratkaisijoita. Se on iso viesti myös meille hallitusten edustajille koko maailmassa, että kaupunkien kanssa pitää tehdä työtä. Lahti on tehnyt jo ison työn.

Save Pond Hockey -yhteisö järjestää turnauksia ympäri maailma ja tuotot ohjataan ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön. Jääkiekko on syntynyt ulkoilma- ja talvilajina, joten Save Pond Hockey -turnausten tavoitteena on auttaa säilyttämään talvet ja ulkoilmakiekkoilun mahdollisuus myös tuleville sukupolville.

Hyväntekeväisyysturnaus oli osa Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden huipennusta, johon kuului viikonlopun aikana myös mm. livemusiikkia torilla.