Lahden Aluetaksi kohti vähä­päästöisempää liikennettä ympäristö­pääkaupungin kanssa

Lahden Aluetaksi kohti vähä­päästöisempää liikennettä ympäristö­pääkaupungin kanssa

Lahden Aluetaksi kehittää toimintaansa vähähiilisempään suuntaan ja supistaa taksiliikenteen päästöjä. Vähäpäästöinen taksi -projekti toteutetaan yhteistyössä Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeen kanssa.

Lahden Aluetaksi ja sen taksiyrittäjät sitoutuvat tankkaamaan uusiutuvia polttoaineita, vaihtamaan vähäpäästöisempään autoon ja käyttämään kiertotalouden mukaisesti tuotettuja työvaatteita. Hanke toimii lähtölaukauksena pitkäjänteiselle kehittämistyölle, jota jatketaan vielä ympäristöpääkaupunkivuoden jälkeen. Lahden Aluetaksi haluaa olla taksialalla kestävän kehityksen edelläkävijä Suomessa.

On erinomaista, että kotikaupunkini Lahti valikoitui Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021. Pitkäaikaisena taksiliikenteen ammattilaisena tahdon tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden osallistua omilla valinnoillaan ilmastonmuutoksen torjuntaan. Kolmen lapsen isänä kannan huolta tulevasta ja voin näin oman esimerkin voimalla näyttää, että jokaisen on mahdollista vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin, kertoo ajatuksiaan hankkeesta Lahden Aluetaksin yrittäjä Tero Honkanen.

Taksinkuljettajat ovat usein ulkopaikkakuntalaisille ensimmäinen kontakti uudessa kaupungissa. Lahden Aluetaksin kuljettajat koulutetaan kertomaan asiakkailleen ympäristöpääkaupunkivuodesta ja vähäpäästöisestä taksista. Ympäristöpääkaupunkihanke ja Lahden Aluetaksi ovat valmistelleet projektia yhteistyössä vuoden.

Lahden Aluetaksi on Päijät-Hämeen suurin taksiyhtiö, jonka 200 autoa ovat näkyvä elementti Lahden ja koko Päijät-Hämeen katukuvassa. Autot kulkevat ympärivuorokautisesti ja viikoittain niiden kyydissä kulkee yli 10 000 kaupunkilaista. Siirtyminen vähäpäästöisempiin kulkuneuvoihin on merkittävää jopa kaupungin ilmanlaadun kannalta.

Liikkuminen on yksi merkittävimmistä hiilijalanjälkeemme vaikuttavista asioista. Lahden kaupunki kannustaa asukkaitaan kestäviin liikkumismuotoihin: kävelyyn, pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen. On hienoa, että kaupungissamme on aktiivinen taksiyhtiö, joka haluaa olla kanssamme rakentamassa ympäristöpääkaupunkivuotta ja sitoutua kestävän liikkumisen kehittämiseen, iloitsee ympäristöpääkaupunkiprojektin johtaja Milla Bruneau.

Lahden Aluetaksi uudistaa samalla visuaalisen ilmeensä ja vähäpäästöiset taksit tulevat erottumaan liikenteessä muista takseista. Kuluttaja voi näin helposti valita ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon ja samalla vaikuttaa oman päivittäisen liikkumisensa päästöihin.

Lisätietoja:

Milla Bruneau, johtaja, Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, milla.bruneau@lahti.fi
p. 0400 408 951

Ville Tirkkonen, vt. toimitusjohtaja, Lahden Aluetaksi Oy, ville.tirkkonen@lahdenaluetaksi.fi, p. 044 333 1333

www.greenlahti.fi
#EGCA2021 #greenlahti
Facebook: https://www.facebook.com/GreenLahti2021/
Twitter: @GreenLahti2021