On aika laittaa rihmat kiertoon - Lahti

On aika laittaa rihmat kiertoon

Me Suomessa kannamme koteihimme yli 11 kiloa tekstiilejä vuosittain, mutta kaappeihin niistä jää vain noin neljä. Mitä lopuille tapahtuu?

Vain murto-osa poistotekstiileistä päätyy uusiokäyttöön, mutta tulevaisuudessa tekstiilien kiertotalous voi olla merkittävä osa kestävää taloutta.

On aika ottaa poistotekstiilin potentiaali haltuun ja laittaa rihmat kiertoon.

LUE LISÄÄ

Onko kiertotalouden tulevaisuus sinun käsissäsi?

Ympäristö- ja kiertotaloustyön edelläkävijäkaupunki Lahti järjestää tekstiilien kiertotalouteen keskittyvän suunnittelukilpailun 29.5.-13.8.2023 välisenä aikana. Tavoitteena on löytää innovatiivisia käyttötarkoituksia poistotekstiileille ja talteen otetulle tekstiilikuidulle. Kilpailu järjestetään yhteistyössä LAB-ammattikorkeakoulun, Kestävä Lahti -säätiön ja Salpakierron kanssa. Pääpalkinto on 5000 euroa. Voittaja julkaistaan 8.9. mennessä.

Kilpailukutsu on avoin kaikille suomalaisille tai Suomessa asuville suunnittelijoille, muotoilijoille ja innovoijille. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat työelämäprofessori Sami Sykkö (LUT), puettavan muotoilun lehtori Minna Cheung (LAB), kalustesuunnittelun lehtori Harri Kalliomäki (LAB), Martta-liiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, ympäristökoordinaattori Jenni Rahkonen (Lahden kaupunki).

TULE MUKAAN