Kestävä rahoitus ja ympäristökysymykset kohtaavat syyskuussa Kestävän kasvun foorumissa - Lahti

Kestävä rahoitus ja ympäristökysymykset kohtaavat syyskuussa Kestävän kasvun foorumissa

Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 järjestää Kestävän kasvun foorumin 14.–15.9.2021 Sibeliustalossa Lahdessa. Ensimmäistä kertaa järjestettävän konferenssin aiheena on kestävän sijoittamisen ja rahoituksen vaikuttavuus. Kansainväliseen konferenssiin voi osallistua myös virtuaalisesti.

Kestävän kasvun foorumi tuo yhteen sijoittajia, tutkijoita ja muita alan huippuja keskustelemaan uusista kestävän sijoittamisen ja rahoituksen trendeistä. Tapahtumassa nostetaan esille onnistuneita investointeja ja sitä, miten kestävä rahoitus kohtaa kiertotalouden, luonnon sekä biologisen monimuotoisuuden. Konferenssissa keskustellaan myös julkisten ja yksityisten sijoituskohteiden vaikuttavuuden mittaamisesta.

– Taloudellinen raportointi ja ilmastokysymykset risteävät konferenssissa nyt ensimmäistä kertaa. Kestävä rahoitus on yksi uusi väline, jolla rahoitusmarkkinat voivat kannustaa yrityksiä vastuulliseen toimintaan, kertoo konferenssin isäntä Erkki Liikanen.

Kestävän kasvun foorumin puhujia ovat mm. BlackRockin varapuheenjohtaja Philipp Hildebrand, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen sekä Suomen Pankin johtokunnan jäsen Tuomas Välimäki. Konferenssin isäntänä toimii IFRS-säätiön hallintoneuvoston ja Kestävä Lahti -säätiön puheenjohtaja Erkki Liikanen. Tapahtuman lopullinen ohjelma täydentyy kevään aikana.

– Kestävä rahoitus ilmiönä on nousussa maailmanlaajuisesti. Kestävällä ja vastuullisella rahoituksella on vahva rooli ilmastonmuutoksen jarruttamisessa, minkä vuoksi halusimme Euroopan ympäristöpääkaupunkina nostaa sen kahdeksi päiväksi suurennuslasin alle, toteaa ympäristötuottaja Jussi Knuuttila ympäristöpääkaupunkihankkeesta.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä OP Päijät-Hämeen ja Kuntarahoituksen kanssa. Tapahtuman liput tulevat myyntiin touko-kesäkuussa 2021.

Kestävän kasvun foorumi: kestävän sijoittamisen ja rahoituksen vaikuttavuus (Green Growth Forum: True impacts of Sustainable Investing)
Lahden Sibeliustalo, 14.–15.9.2021.

Lisätietoja

Greengrowthforum.fi

Jussi Knuuttila
ympäristötuottaja
p. 044 482 6540
jussi.knuuttila@lahti.fi