Hämeenmaa ja LähiTapiola Vellamo rakennuttivat turvalliset pyöräparkit Lahden keskustaan - Lahti

Hämeenmaa ja LähiTapiola Vellamo rakennuttivat turvalliset pyöräparkit Lahden keskustaan

Ympäristöpääkaupunkivuoteen liittyvä yritysyhteistyö edistää turvallista pyöräpysäköintiä ja kannustaa siten kestävään liikkumiseen. Pyöräparkkien viherkatot ilahduttavat silmää ja auttavat hulevesien hallinnassa.

Ympäristöpääkaupungin yrityskumppanit Osuuskauppa Hämeenmaa ja LähiTapiola Vellamo ovat rakennuttaneet neljä uutta pyöräparkkia Lahteen. Parkit on sijoitettu Syke-kauppakeskukselle sekä Loviisanpässin puistoalueen kulmaan keskeisten kulkureittien varrelle. Nykyaikaiset parkit suojaavat pyöriä tavallista paremmin, sillä ne mahdollistavat polkupyörien runkolukituksen. Yritykset edistävät yhteistyöhankkeellaan kestävää liikkumista ja kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden saavuttamista Lahdessa.

Cyklokselta tilatuissa pyöräparkeissa on paikallisesti tuotetut viherkatot. Hollolalainen Rakennusbetoni- ja elementti Oy on valmistanut viherkattojen kasvualustat kierrätysmateriaaleista sekä tehtaan sivuvirroista. Sen lisäksi, että viherkatot ovat ilo silmälle, ne auttavat hulevesien hallinnassa. Viherkatot vähentävät katoilta alas valuvia vesiä.

Kaupunkilaisten hyvinvointia lisääviä vastuullisuustekoja

Hämeenmaa ja LähiTapiola Vellamo ovat vastuullisia paikallisia toimijoita. Hämeenmaa työllistää noin 2 950 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan arvopohja kumpuaa osuustoiminnasta, ja vastuullisuus merkitsee yritykselle muun muassa yhdessä tekemistä, asiakaslähtöisyyttä, tavoitteellista toimintaa ympäristön hyväksi sekä luotettavuutta työnantajana.

LähiTapiola Vellamo on paikallinen LähiTapiola-ryhmän elämänturvayhtiö, joka auttaa omistaja-asiakkaitaan turvaamaan elämäänsä ja liiketoimintaansa kaikilla osa-alueilla. Yhtiön vastuullisena tavoitteena on asiakkaiden ja yhteiskunnan turvallisuuden ja hyvinvoinnin lisääminen.

Suomen johtava ympäristökaupunki Lahti tavoittelee hiilineutraaliutta jo vuonna 2025. Kestävää kaupunkiliikennettä on kehitetty merkittävästi viime vuosina, ja tavoitteena on, että yli 50 prosenttia matkoista kuljetaan kestävästi vuoteen 2030 mennessä. Pyöräilyn edistäminen on yksi askel kohti määränpäätä.

Ympäristöpääkaupunkivuoteen sisältyi useita yritysprojekteja, jotka edistävät kaupunkilaisten hyvinvointia ja kirittävät ympäristötavoitteiden saavuttamista. Hämeenmaan ja LähiTapiola Vellamon projektin päätavoitteena on kannustaa lahtelaisia yhä aktiivisempaan liikkumiseen. Pyörävarkauksien ehkäiseminen ja turvallinen pyöräpysäköinti on konkreettinen teko pyöräilyn edistämiseksi.