Climate Campaigners-ilmastoappi haastaa lahtelaiset ilmastonmuutoksen hillintään - Lahti

Climate Campaigners-ilmastoappi haastaa lahtelaiset ilmastonmuutoksen hillintään

Ilmastonmuutoksen hillintä ei kosketa ainoastaan poliitikkoja ja yrityksiä. Toimimalla yhdessä voidaan tottumuksia ja käyttäytymistapoja muuttaa kohti kestävämpää tulevaisuutta. EU-rahoitteisen Climate Campaigners -hankkeen taustaidea on asukkaiden osallistuminen. Hankkeen lanseeraama Climate Campaigners -ilmastosovellus tarjoaa mahdollisuuden seurata omaa henkilökohtaista hiilijalanjälkeä ja tehdä arjen ilmastotekoja.


Kestävämpi elämäntapa voi kuulostaa haasteelliselta. Arjen valinnoilla on kuitenkin suuri merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemisessä: jos esimerkiksi pyöräilee kymmenen kilometrin työmatkan autoilun sijaan, vuotuinen CO2-päästövähennys voi olla jopa tonnin luokkaa. Määrä saattaa kuulostaa pieneltä tieliikenteen maailmanlaajuisesti aiheuttamien päästöjen ollessa 8,26 miljardia tonnia vuodessa. Kun entistä suurempi joukko ihmisiä valitsee kestävän liikkumismuodon, yhteisvaikutus on merkittävä. Tästä syystä EU yhdessä Lahden ja muiden kaupunkien kanssa on käynnistänyt Climate Campaigners -aloitteen (CC).

EU:n Climate Campaigners -hanke (CC) on kaksivuotinen. Kullekin osallistujakaupungille on räätälöity omat toimenpiteet CO2-päästöjen hillitsemiseksi. Lahdessa pureudutaan kestävään liikkumiseen ja energiankulutukseen. Mobiilisovelluksen toiminnallisuuksilla asukkaita kannustetaan seuraamaan päästösäästöjensä vaikutusta reaaliajassa.

Haasteiden suorittamisen lisäksi käyttäjät voivat verkostoitua keskenään, jakaa kokemuksiaan ja kannustaa muita. ClimateCampaigners-sovelluksella jokainen lahtelainen pelaa ympäristönsä hyväksi ja vauhdittaa Lahden ilmastotyötä.

Climate-campaigners.com sivusto kokoaa yhteen maailmanlaajuisen ilmastoyhteisön. Lahden lisäksi kestävien kaupunkinen yhteisöön kuuluu 12 muuta kaupunkia, kuten Dublin ja Milano.

Tutkimushankkeen taustalla on iso määrä tietoa, jota arvioidaan useissa eurooppalaisissa yliopistoissa. Sovelluksesta kerätty data toimii pohjana poliittikkasuosituksille.

Maksuton Climate Campaigners-ilmastoappi on ladattavissa sovelluskaupoista.

Lue lisää: climate-campaigners.com/lahti