Älyratkaisuilla kohti kestävää kehitystä? Ecocity Forum esittelee innovaatioita Lahdesta ja maailmalta - Lahti

Älyratkaisuilla kohti kestävää kehitystä? Ecocity Forum esittelee innovaatioita Lahdesta ja maailmalta

Digitaalisaatiota ja älykästä teknologiaa voidaan hyödyntää monin tavoin kestävien tulevaisuuden kaupunkien kehittämisessä. Lahti, Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, kerää ajankohtaiset ratkaisut ja eturivin puhujat Ecocity Forum -konferenssiin 2.11.2021.

Kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden rinnalla kaupunkien on välttämätöntä edistää myös muuta ekologista kestävyyttä ja asukkaiden hyvinvointia. Maailma mullistui kertaheitolla, kun koronapandemia siivitti monet yhteisöt uudelle tasolle digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisessä.

Miten poikkeusoloissa kertynyttä teknologista ja virtuaalisen yhteistyön osaamista voitaisiin käyttää jatkossa kaupunkien kestävän kehityksen tukemisessa? Entä miten digipalvelut liittyvät ilmastoystävällisempiin elämäntapoihin ja valintoihin? Ecocity Forum Lahti etsii vastauksia näihin polttavan ajankohtaisiin kysymyksiin niin kaupunkien kuin yksilöidenkin näkökulmasta.

–Yksilötason ratkaisuilla on todella suuri merkitys päästöjen vähentämisessä. Sormilla osoittelun sijaan asukkaat tarvitsevat kuitenkin hyviä ja helppoja keinoja omien päästöjensä seurantaan ja päästövähennysten tekemiseen. Ecocity Forumissa keskustellaan teknologian tuomista ratkaisuista myös tähän, sanoo Lahden ympäristöpääkaupunkiprojektin ohjelmajohtaja Saara Vauramo.

Nuorten ääni ja yritysten ratkaisut esiin

Marraskuun hybriditapahtumassa digityökalujen ja -ratkaisujen kehittäjät, tutkijat, päättäjät ja yritysten edustajat kohtaavat inspiroivassa hengessä. Konferenssin toteutuksessa nuorilla on myös erityinen rooli: eurooppalainen Youth & Environment Europe -yhdistys sekä LAB-ammattikorkeakoulu ja LUT-yliopisto tuottavat kukin omia sisältöjään osaksi tapahtumaa.

Ecocity Forumia isännöivä Lahti on toiminut ympäristöpääkaupunkina korona-ajan keskellä ja haluaa jakaa siihen liittyvää osaamistaan nyt kansainvälisessä päätöstilaisuudessaan. Tapahtumassa esitellään mm. Lahden henkilökohtaisen päästökaupan kokeilua sekä ympäristöpääkaupungin yrityskumppaneiden – Sitowisen, Vaisalan, Fujitsun, L&T:n ja CGI:n – älyteknologiaan ja digitaalisuuteen perustuvia kestävän kehityksen innovaatioita.

Konferenssi luo katsauksen kestävän kaupunkikehityksen uusimpiin tuuliin huipputason puhujien ja visionäärien johdolla. Kaupunkien edustajille ja eri alojen asiantuntijoille on tarjolla uusia näkökulmia digitalisaation luomiin mahdollisuuksiin ympäristökysymysten ratkaisemisessa. Puhujana kuullaan esimerkiksi Perttu Pölöstä, joka on kansainvälisesti tunnettu nuori futuristi, keksijä, tietokirjailija ja säveltäjä. Pölönen on perehtynyt mm. tulevaisuuden teknologioihin ja pohtinut toisaalta sitä, millaisia taitoja ihmiset tulevaisuudessa tarvitsevat.

Muita huippunimiä ovat Alanus von Radecki, dataan ja älykkäisiin kaupunkeihin keskittynyt innovaattori, yrittäjä ja konsultti, sekä Patrick Degerman, löytöretkeilijä, vuorikiipeilijä ja intohimoinen ilmastotyön puolestapuhuja.

Ecocity Forum Lahti -tapahtuman järjestävät Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021, Ecocity Builders -järjestö ja Lahti Events. Ilmaista ja kaikille avointa seminaaria voi seurata Lahden kaupungin Youtube-kanavalla 2.11.2021 klo 10 –13. Tapahtuma on englanninkielinen. Tarkemmat tiedot tapahtumasta ja ohjelmasta löydät Ecocity Forum Lahden nettisivuilta.

Lisätietoja:

Saara Vauramo
Ohjelmajohtaja, Lahti – Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021
p. 044 716 1585, saara.vauramo@lahti.fi