Monttu auki - Lahti

 

Monttu auki – ainutlaatuinen keskustelutilaisuus lahtelaisuudesta

Tule osaksi ilmiötä. Lahti kaipaa dialogia eli rakentavaa keskustelua. 300 ihmistä keskustelee samaan aikaan Lahden tulevaisuudesta. Sinut on kutsuttu mukaan.

Mihin suuntaan Lahti on menossa? Millainen on ympäristöpääkaupungin tulevaisuus? Miten sinä koet kaupunkisi?

Monttu auki syyskuussa

Monttu auki -dialogitapahtuma on noin 300 hengen hybridimuotoinen keskustelu. Monttu auki -tapahtumalla halutaan innostaa lahtelaiset kokoontumaan saman pöydän ääreen ja verkon ylitse keskustelemaan ympäristöpääkaupungin tarinan jatkosta. Dialogissa pohditaan osallistujien kokemuksien pohjalta muun muassa sitä, millainen Lahti nyt on ja mihin suuntaan Lahden tulisi kulkea.

Haluamme sinut mukaan
Onnistunut vuoropuhelu tarvitsee juuri sinua. Kokemuksesi ja tietosi riittävät. Ammattilaisten ohjaamat keskustelut järjestetään lauantaina 25.9. klo 13–16. Voit osallistua verkon välityksellä tai tulla paikan päälle. Keskusteluita käydään Karistossa, Launeella ja Montussa eli urheilukeskuksessa. Voit valita itsellesi sopivan osallistumistavan ja paikan!

Tilaisuus on kaikille asukkaille avoin ja maksuton. Tavoitteena on saada mukaan mahdollisimman monipuolinen, eri taustoista tulevien asukkaiden joukko keskustelemaan ja jakamaan ajatuksia Lahdesta ja lahtelaisuudesta. Tapahtuma on yksi ympäristöpääkaupunkivuoden isoimmista asukastapahtumista.

Osallistuminen on joustavaa ja turvallista
Paikan päällä varmistamme turvavälit ja pienet keskusteluryhmät. Lupaamme, että verkon välitykselläkin kokemus on ihmisläheinen ja sujuva. Dialogi on rakentavan keskustelun tapa, jossa varmistetaan, että kaikkien ajatuksia kuullaan.

Keskustelut toteutetaan tykätyllä ja arvostetulla erätaukomenetelmällä rakentavan keskustelun pelisääntöjä hyödyntäen ja luottamuksellisesti.

”Hyvää henkeä huokuva vuoropuhelu ryhmän kanssa oli avartava kokemus, antoi voimia ja loi luottoa keskustelukumppaneihin. Tätä lisää!”

Jokaista keskustelua ohjaa erätaukomenetelmän osaava fasilitaattori. Kirjattuja keskusteluja hyödynnetään anonyymisti Lahden kaupungin strategiatyössä.

Näin pääset mukaan
Monttu auki järjestetään 25.9. klo 13-16. Ilmoittaudu mukaan tästä. Ilmoittautumisen jälkeen saat tarkemmat ohjeet osallistumiseen.

Tapahtuman toteutuksessa yhteistyössä Ylen Hyvin sanottu -hanke, Erätauko-säätiö, Dialogiakatemia, LAB ammattikorkeakoulu ja LUT-yliopisto.

#MonttuAuki #ympäristöpääkaupunki #greenlahti #Lahti